Aron Modigs avslutningstal: ”Mitt hjärta är blått!”

Här finns Aron Modigs avslutningstal som förbundsordförande att läsa:

”Mitt hjärta är blått. Ja, så heter KDU:s senaste kampanj. Det är inte bara en schysst slogan, utan något som faktiskt har en djupare ideologisk betydelse. Mitt hjärta är blått för att jag tror på solidaritet, inte genom skatter och bidrag utan mellan människor. För att jag tycker att man ska bete sig schysst mot dem man har omkring sig och i alla lägen göra sitt bästa. Mitt hjärta är blått för att jag vet att samhället är större än staten. Jag ser att ett livskraftigt civilsamhälle är en forutsättning för att människor ska ges möjlighet att leva i nära relation med familj och vänner. Mitt hjärta är blått för att jag tror på det personliga ansvarstagandet. På att var och en av oss har ett ansvar för våra handlingar. Men också ett ansvar för våra medmänniskor och för vår omvärld. Det goda samhället skapas inte bara i sammanträdesrummen. Det börjar här och nu med dig och mig. De här grundläggande övertygelserna var det som gjorde att jag gick med i KDU i februari 2006. Det är dem som har gjort att jag har stannat kvar som medlem, och det är dem som under de senaste åren har drivit mig i arbetet för vårt förbund.”

Talet finns också att se vi bambuser här. (Talet börjar ca 5 minuter in i sändningen).

Featuring Recent Posts WordPress Widget development by YD